Meer ondernemen met

Vacatures bij LIOF

Business Developer Agrofood

Inspirerende katalysator voor innovatieve ondernemers

Organisatie

Als ontwikkelingsmaatschappij stimuleert LIOF de economische structuurversterking in Limburg, is (mede) aanjager van innovatie en creëert samen met de ondernemers groei en banen. LIOF is de uitvoeringsorganisatie van het regionaal economisch beleid voor de provincie Limburg. Dit doet zij namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Provincie Limburg. 

Bij LIOF werken bijna 50 medewerkers. In de manier van werken laten we ons steeds leiden door onze kernwaarden klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, deskundig en betrokken.

De dienstverlening is primair gericht op MKB-bedrijven in Limburg en (buitenlandse) organisaties die zich in Limburg willen vestigen. De diensten zijn gebaseerd op 3 pijlers, te weten kennis, netwerk en kapitaal.

Op Brightlands Campus Greenport Venlo draait alles om veilige en gezonde voeding, future farming en biocircular. Hier werken vernieuwers uit het MKB, start ups, wetenschappers en studenten samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, van kweken en telen, van alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen. Niet voor niets bevindt Brightlands Campus Greenport Venlo zich in een regio waar de AgriFood business behoort tot de meest productieve, duurzame en winstgevende ter wereld. Waar food innovatie in het DNA van ondernemers zit, en cross overs met de logistiek en de maakindustrie voor de hand liggen. Op het campusterrein wordt de kracht van de regio gebundeld versterkt en verder uitgebouwd, door de ontwikkeling van state of art faciliteiten voor business development, fundamenteel en toegepast onderzoek, onderwijs en ontmoeting.

LIOF is in samenwerking met Brightlands Campus Greenport Venlo gestart met een AgriFood team. Een deel van dit team voert taken uit voor, en in nauwe samenwerking met, de Brightlands Campus Greenport Venlo.

 

Momenteel is er een vacature in het AgriFood team voor de functie van:

Business Developer Agri/Food

 

Functie

• Identificeren, initiëren, ontwikkelen en begeleiden van regionale Agrofood innovatie- en investeringstrajecten
• Screenen van ideeën op potentie en kansen voor business en deze in samenwerking met de ondernemers ontwikkelen  tot kansrijke en financieringsgerede innovatieprojecten en business development-cases, inclusief de bijbehorende ondernemers- en kennispartnersconsortia
• Verantwoordelijk voor het ondersteunen van start-ups en MKB-bedrijven bij het realiseren van innovaties en investeringen door inzet van netwerk, kapitaal en kennis van de branche
• Intensief samenwerken met collega’s binnen de Campusorganisatie en LIOF
• Aangezien je in deze functie zowel Limburg breed als specifiek voor de Campus aangesteld staat, rapporteer je aan de Algemeen Directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo en de Manager Business Development LIOF .

Netwerken speelt in deze functies een belangrijke rol, je bent een linking pin en eerste aanspreekpunt voor relevante stakeholders van binnen en buiten de regio voor de sector Agri/Food.

 Profiel

•       Relevante werkervaring, bij voorkeur in de driehoek van bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstellingen en overheid, met een zwaartepunt op bedrijfsleven

•       Ervaring in of overtuigende affiniteit met de Agri/food sector, idealiter ook met veilige en gezonde voeding, future farming en/of biocircular

•       Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in een bedrijfskundige of Agrofood of Health Innovation richting

•       Gericht op samenwerken en in staat in korte tijd productieve relaties op te bouwen en deze te onderhouden, ook op  politiek-bestuurlijk niveau

•       Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, bij voorkeur ook Duits

•       Persoonskenmerken: klantgericht, marktgevoel, zelfstandig, betrokken, initiatiefrijk, nieuwsgierig, ondernemend,  flexibel en resultaatgericht

•       In staat op een juiste manier met meerdere belangen om te gaan

Aanbod

LIOF biedt je in samenwerking met Brightlands Campus Greenport Venlo de kans om het verschil te maken binnen de Limburgse economie. Je krijgt een uitdagende rol met volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen inbreng binnen een toonaangevende organisatie van maatschappelijk belang in Limburg. Je werkt binnen een team van Agri/Food collega’s. LIOF biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en een marktconform bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling.

Reactie

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen en sluit jouw achtergrond aan bij wat LIOF zoekt? Reageer dan snel en richt je motivatiebrief en CV aan Elise Lansu van Delfin Executives. Wil je meer informatie over de procedure, neem contact op via 043 328 5110 of 06 239 09 009. (LIOF heeft deze vacature uitbesteed aan Delfin Executives)

Aanvullende informatie over de activiteiten van NV LIOF tref je (elders) aan op de website: www.liof.nl. Voor verdere informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Bert de Wit, Manager Business Development, op telefoonnummer 043 3280280.

Solliciteren

 

 

LIOF_URBAN_PONICS_LR.jpg

Ik heb interesse!

Solliciteren

Wil je meer weten over het werken bij LIOF? Kijk dan hier.