Meer ondernemen met

Testimonials

3 vragen aan Gerard Otten, S+dB

"Van loondienst naar je eigen onderneming is een enorme verandering, maar wel een prachtige uitdaging waar je je ziel en zaligheid aan verkoopt".

Wat voegt S+dB toe aan Limburg?
Een uniek product dat de goede eigenschappen van graszaden en graszoden combineert. Door, inventief en creatief, bestaande technologie├źn te koppelen uit o.a. de verpakkings- en medische industrie zijn wij in staat om de kwaliteit van de zaden van planten te verbeteren. Deze bewerking zorgt voor een snellere, gelijkmatigere kiemingsfase en een stevigere groei.

Ik ben een ondernemer die...
...samen met mijn compagnon, ruim 25 jaar ervaring heeft in de maakindustrie gericht op de b2b-markt. Allereerst bij een drietal grote multinationale ondernemingen en de laatste zeven jaar in verschillende interim rollen waar een sterke focus lag op het ontwikkelen van extra omzet in nieuwe markten, met nieuwe producten. Van loondienst naar je eigen onderneming is een enorme verandering, maar wel een prachtige uitdaging waar je graag je ziel en zaligheid aan verkoopt.

Welke deur opende LIOF voor mij?
De deur om zelfstandig aan de slag te gaan door middel van een participatie (LBDF-fonds), lening (Agro-Innovatie Fonds) en persoonlijk advies. Deze startfinanciering is simpelweg het begin van ons traject van start-up naar duurzame onderneming. Ook heeft dit geleid tot steun van de regionale partners en meer vertrouwen bij strategische partners.

S+dB is een maakbedrijf dat zich toelegt op de productie van innovatieve producten voor de land- en tuinbouwindustrie (topsector Nederland).