Meer ondernemen met

Testimonials

C&C Parts legt expertise én passie in nieuwe handen

LIOF hielp Limburgs automotive bedrijf bij de bedrijfsopvolging

30 jaar geleden begon Wiel Claessen uit Baarlo met het herstellen van remonderdelen voor oldtimers. Een passie die de basis werd voor het hedendaagse C&C Parts, de specialist in remonderdelen voor onder andere klassieke auto’s, grondverzetmachines en landbouwvoertuigen. Nu gaat het bedrijf over in nieuwe handen. 

Omdat er binnen de familie geen opvolgingsmogelijkheid is, heeft Wiel ervoor gekozen om extern op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat om het bedrijf voort te zetten. Dit werd Frans van der Linden, die vervolgens bij LIOF kwam met een financieringsvraag. Dit heeft ertoe geleid dat met ingang van 13 september 2018 Frans van der Linden, in samenwerking met LIOF en de bank, de aandelen overneemt van C&C Parts.

Wiel blijft verbonden aan het bedrijf als technisch adviseur. Hierdoor blijft zijn bijzondere kennis van het bedrijf behouden. Beide ondernemers delen samen dezelfde grote liefde voor auto’s.

Op nieuwe benen verder
In de afgelopen 30 jaar heeft Wiel een fantastisch mooi en gezond bedrijf opgebouwd in Baarlo. Letterlijk begonnen in de schuur aan huis en nu twee grote panden met grote voorraden en een goed geütiliseerde werkplaats met een professioneel en gemotiveerd team aan mensen, vakmensen.

Gedreven door passie voor oldtimers, met name MG, was Wiel begonnen aan de revisie van remonderdelen en bouwde hij via zijn eigen netwerk het huidige C&C op.

Wiel: “ik kijk met voldoening terug op mooie, en soms ook moeilijke jaren, van ondernemerschap. Maar na 30 jaar en inmiddels een leeftijd van 67 jaar werd het tijd om, in het belang van de continuïteit van de onderneming , te gaan kijken naar opvolging.”

Het was voor Wiel belangrijk dat de opvolger niet alleen ondernemer was, maar zeker ook een passie had voor (oude) auto’s en zou passen binnen de cultuur van C&C.

Digitalisering als groeiversneller

Frans van der Linden wil het bedrijf graag verder laten groeien, maar met behoud van het karakter en de expertise waarmee C&C zich onderscheidt van haar concurrenten.

De groei wordt onder meer gerealiseerd door meer gebruik te gaan maken van multimedia en de daarbij behorende marketingstrategie. Ontwikkeling van een nieuwe website en webshop en meer gebruik van social media horen hier zeker bij. De ambitie van Frans is duidelijk: “C&C Parts is de specialist op het gebied van remmen voor old- en youngtimers,  op  internationaal niveau. Naast deze markt waarin C&C al een gerenommeerde naam is, willen wij ook onze marktpositie voor remmen ten behoeve van agrarische voortuigen, vrachtwagens en heftrucks verder uitbreiden.”

Ter ondersteuning van deze ambitie wordt er ook geïnvesteerd in vakmensen en de werkplaats waar alle revisies worden uitgevoerd. De groei gaat zeker leiden tot nieuwe banen en meer werkgelegenheid voor Limburg.

IMG_4550.jpg

Op de foto ziet u links Wiel Claessen en rechts Frans van der Linden.