Meer ondernemen met

Testimonials

Tenderspot op eigen benen verder

LIOF stond aan de wieg van innovatief consultancybureau in de civiele sector

In 2015 maakte LIOF kennis met Maikel Schroën en Iwan Paffen. Mannen met een missie; het ontwikkelen van een eigen innovatief handelsplatform. Zowel Maikel als Iwan hadden Civiel Management gestudeerd en waren op dat moment nog werkzaam bij een landelijk aannemersbedrijf. In drie jaar tijd zijn ze erin geslaagd een succesvol bedrijf op te bouwen. Daar mogen ze trots op zijn. 

“In de eerste kennismaking met LIOF dachten we dat een participatie de start van ons eigen bedrijf mogelijk zou maken maar gedurende de gesprekken en de verdere verdieping in het business plan, kwamen we samen tot de conclusie dat een lening wellicht een beter idee was. Achteraf was dat inderdaad bij uitstek de beste keuze!” Vertelt Maikel. “Samen met Martin Schreurs van LIOF en verschillende collega’s van hem hebben we tussen juli 2015 en november 2015 ons plan geoptimaliseerd en ingediend ter goedkeuring bij het bestuur van LIOF. Met een lening  tegen een gunstig rentepercentage als resultaat! We hebben met LIOF goede afspraken kunnen maken over de voorwaarden en aflossingstermijn. Als ontwikkelingsmaatschappij kan en durft LIOF meer risico te nemen dan de banken. Voor ons resulteerde dit in een passende financieringsoplossing, waarmee we konden starten.”

Nieuwe visie was start van succes

“Vanaf 2016 ging het snel, in februari van dat jaar was onze software ontwikkeld en getest. Klaar om gelanceerd te worden. In de loop van 2017 kwamen we tot de conclusie dat het business model dat we oorspronkelijk bedacht hadden op basis van abonnementen niet ging zorgen voor een groei die snel genoeg was om te zorgen dat we Tenderspot succesvol konden implementeren. Samen met LIOF hebben we toen kritisch gekeken naar ons plan om vervolgens een geheel nieuwe visie uit te schrijven. We hebben het abonnementsmodel laten varen om over te stappen op een consultancy model, waarin de uren van ons betaald zijn en niet het gebruik van het programma." 

Op eigen benen verder

“Begin 2018 waren we inmiddels allebei fulltime werkzaam in ons eigen bedrijf en hebben we een nieuwe consultant aangetrokken. En we zoeken nog twee professionals! De drukte met de consultancy heeft ervoor gezorgd dat we in staat waren om de lening van LIOF in zijn geheel af te lossen, al vóór de eerste aflossingstermijn. Dankzij LIOF is Limburg een innovatief consultancy bureau rijker dat continu bezig is met het stimuleren van innovatie in de civiele sector in Limburg.”

 

Portretfoto's Maikel en Iwan Consulinfra 2018-09-25_07.jpg

Links op de foto ziet u rechts Iwan Paffen,  links Maikel Schroën.