Meer ondernemen met

Testimonials

Nieuwe kansen voor TelePsy in Manchester

TelePsy is opgericht in 2010 en ontwikkelt een internetapplicatie voor diagnostiek, effectmeting en online behandeling in de geestelijke gezondheidszorg. Inmiddels wordt het TelePsy Platform ingezet door duizenden zorgaanbieders, variërend van kleine vrijgevestigde praktijken tot grote zorginstellingen. Jaarlijks worden meer dan 200.000 nieuwe patiënten ingevoerd. TelePsy is actief in Nederland, België, Duitsland en nu ook in Engeland.

We spraken met Marco Essed, Algemeen directeur van TelePsy.

Telepsy Marco.png

Wat voegt Telepsy toe aan Limburg?

TelePsy is een jonge en innovatieve organisatie, die in Maastricht werk biedt aan twintig medewerkers, voornamelijk ICT- en zorgprofessionals. De meeste zorg en ICT bedrijven zijn gevestigd in het westen van het land, terwijl Limburg veel relevante opleidingen biedt zoals psychologie, gezondheidswetenschappen en informatica. Limburg is bovendien gunstig gelegen voor bedrijven die zich mede richten op de Europese markt. TelePsy is geen groot bedrijf, maar wij hebben grote ambities en groeien nog steeds. Wij hopen in de toekomst nog veel jong talent aan ons te binden.

Ik ben een ondernemer die...

…erg gedreven is en altijd zoekt naar nieuwe uitdagingen. Ik ben niet goed in consolideren en achteroverleunen. Ik wil nieuwe producten ontwikkelen en oude producten verbeteren. Ik wil nieuwe markten verkennen en kijken hoe ver we met TelePsy kunnen komen.

Welke deur opende LIOF voor mij?

LIOF opende de eerste en belangrijkste deur voor TelePsy: ons bestaansrecht. Ik ben LIOF daar nog steeds dankbaar voor. Daarna opende LIOF nog vele deuren, met groeifinanciering, maar vooral door altijd met raad en daad naast ons te staan. Ik heb in sommige perioden bijna wekelijks contact met Marjon Cremers (investmentmanager LIOF). LIOF is een zeer fijne en betrokken aandeelhouder.

Wat maakt jullie product onderscheidend?

TelePsy ontwikkelt digitale hulpmiddelen, ter ondersteuning van zorgverleners in de geestelijke gezondheidszorg. Er zijn niet zo veel bedrijven die doen wat wij doen, maar wat ons onderscheidend maakt ten opzichte van onze concurrenten is dat ons product heel laagdrempelig en veelzijdig is. Wij hebben enorm veel los inzetbare tests, oefeningen of bijvoorbeeld informatievideo’s over bepaalde psychologische aandoeningen. Dat zorgt ervoor dat wij voor vrijwel elke stoornis of therapeutische werkwijze hulpmiddelen beschikbaar hebben.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met LIOF?

Nou, om heel eerlijk te zijn stond ik in 2010 in op het Preuvenemint met Steven Goetstouwers, destijds investmentmanager bij LIOF, te praten. Ik was toen nog financieel directeur bij Lionarons GGZ en had het idee van TelePsy kort daarvoor ontwikkeld. Steven was direct enthousiast en gaf aan dat LIOF misschien kon helpen bij de opstart. We hebben kort daarna verder gepraat en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen.

Naast een vestiging in Berlijn, nu ook een vestiging in Manchester. Een duidelijke groeistrategie. Hoe hebben jullie dit aangepakt?

We hebben eerst een marktverkenning gedaan en uiteraard met de aandeelhouders gepraat. Het Verenigd Koninkrijk biedt veel kansen voor e-health bedrijven. Mijn jongere broer Jaime, de avonturier van ons twee, is verantwoordelijk voor de internationalisering van TelePsy. Hij heeft ons kantoor in Berlijn opgezet en stond te popelen om ook Engeland op te zetten. Vervolgens hebben wij contact gezocht met NBSO Manchester, die ons enorm op weg hebben geholpen. Rabobank Maastricht e.o. heeft een deel van de financiering gedaan en het andere deel komt uit onze Nederlandse activiteiten. Tja… en dan begin je gewoon.