Meer ondernemen met

Testimonials

3 vragen aan Michael Vermeer, Robomotive

"het zijn verschillende deuren die LIOF voor mij heeft geopend"


Wat voegt Robomotive toe aan Limburg?

Het versterken van de strategische waarde van Limburg voor DC's, order fulfilment en andere logistieke ondernemingen d.m.v. robotiseren. Verder helpt Robomotive de productiestandplaats Limburg veilig te stellen – eveneens door de inzet van robots die zeer complexe handelingen moeiteloos kunnen uitvoeren. Bovendien kan Limburg het epicentrum van de toegepaste robotica in Europa worden omdat Robomotive alle vaardigheden in huis heeft of kan aantrekken voor het verwezenlijken van een FieldLab Robotics. Tevens zou dit het eerste FieldLab in Limburg zijn waarvan een versterkende impuls voor de economische groei in de provincie verwacht mag worden.

Ik ben een ondernemer die…

Een duidelijke visie heeft van hoe zich de robotica ontwikkeld en waar de kansen liggen. Vervolgens kan ik deze omzetten in een mooi bedrijf waar iedereen met plezier aan uitdagende projecten werkt. Ook ben ik niet te bang om fouten te maken (daar leer je juist van, hetgeen ze ook wel eens innovatie noemen). Dat hoort gewoon bij gezond ondernemen. De truc is de risico’s beheersbaar te houden. En dat lukt mij aardig. Als ondernemer weet ik ondertussen dat je het niet in je eentje redt. Daarom heb ik de juiste mensen om mij heen verzameld die samen Robomotive tot een onderneming maken waar ik trots op ben.

Welke deur opende LIOF voor mij…

Het zijn verschillende deuren die LIOF voor mij heeft geopend. Vooral het leggen van verbanden tussen allerlei markten en het in contact brengen met de juiste personen binnen en buiten de industrie hebben Robomotive de nodige boost gegeven. Daarnaast zijn de netwerkbijeenkomsten altijd een plek waar kruisbestuiving plaats vindt en nieuwe ideeën geboren worden. Ook subsidies via het Liof zoals LimburgMakers en CrossRoads hebben hun steentje bijgedragen aan de groei van Robomotive.


Het bedrijf ROBOMOTIVE is een initiatief van Michael Vermeer (directeur). Hij heeft al meer dan 22 jaar ervaring in de productie-automatisering. Het ROBOMOTIVE concept is door hem bedacht vanuit de toenemende vraag naar turnkey ontzorging van klanten, met name met betrekking tot het inzetten van flexibele en adaptieve productie-automatisering.