Meer ondernemen met

Sectoren

Health Care / Life Sciences

Zuidoost-Nederland en de aangrenzende Euregio spelen samen een wereldrol op het vlak van Life Sciences. In de MALLE-vijfhoek Maastricht-Aken-Luik-Leuven-Eindhoven werken talrijke, gespecialiseerde MKB-bedrijven samen met vijf universiteiten, veel andere hoogwaardige kenniscentra en grote ondernemingen aan de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten ten behoeve van de gezondheid(szorg).

Brightlands innovation community

Voor innovaties op het vlak van materialen, gezondheid en voeding telt Limburg twee hotspots onder de gemeenschappelijke noemer Brightlands: Maastricht Health Campus en Chemelot Campus.

Op de Brightlands Maastricht Health Campus draait het om valorisatie van medisch en gezondheidswetenschappelijk onderzoek, met name op het vlak van:

  • cardiovasculaire aandoeningen
  • metabole aspecten van chronische ziekten, inclusief kanker
  • public health & primary care
  • mental health & neurosciences

In Geleen vormt Brightlands Chemelot Campus een open innovation community rond het thema (bio)material sciences.

Stimulering en financiering

LIOF werkt samen met Brightlands om MKB-ondernemers in Life Sciences te stimuleren. LIOF heeft bovendien drie fondsen die zij kan inzetten voor financiele ondersteuning: het LIOF Participatiefonds, het MKB Leningenfonds en het Limburg Business Development Fonds.

Neem contact met ons op

Bij alles wat we doen is de vraag: kan LIOF hier meerwaarde brengen? Als het antwoord ja is, kun je op ons rekenen. Zetten wij onze kennis, ons uitgebreide netwerk en instrumenten voor kapitaalverstrekking in. Voor elke individuele ondernemer zijn eigen optimale samenstelling. Maatwerk. Je hoeft zich niet eerst af te vragen of je wel bij LIOF moet zijn: je belt ons gewoon. Wij zoeken dan samen met jou naar de beste mix van instrumenten.

Neem contact met ons op
CHEMELOT.jpg