Meer ondernemen met

Sectoren

Chemie & Materialen

De sector Chemie & Materialen ligt mee aan de basis van de economische stuwkracht die Limburg met chemiebedrijf DSM heeft ontwikkeld vanuit de in de jaren 70 beëindigde mijnbouw. Met elk nieuw materiaal creëert de Limburgse chemie nieuwe kansen in de markt en in de maatschappij. Innovaties kunnen tot ware revoluties leiden, bijvoorbeeld in automotive, elektronica, energie, milieutechnologie, voeding en gezondheidszorg. Ook vormt deze sector een gezonde basis voor de ontwikkeling van een biobased economy.

Vier groeikernen

De vier groeikernen Greenport Venlo, Brightlands Chemelot Campus, Brightlands Maastricht Health Campus en Brightlands Smart Services Centre hebben samen met de naburige kenniscentra een geweldige potentie om samen de regio op te stoten in de vaart van internationale marktkansen. Nu en in de toekomst: www.brightlands.com.

Stimulering en financiering

LIOF werkt samen met Brightlands om MKB-ondernemers in Chemie en Materialen te stimuleren. LIOF heeft bovendien drie fondsen die zij kan inzetten voor financiele ondersteuning: het LIOF Participatiefonds, het MKB Leningenfonds en het Limburg Business Development Fonds.

Neem contact met ons op

Bij alles wat we doen is de vraag: kan LIOF hier meerwaarde brengen? Als het antwoord ja is, kunt je op ons rekenen. Zetten wij onze kennis, ons uitgebreide netwerk en instrumenten voor kapitaalverstrekking in. Voor elke individuele ondernemer zijn eigen optimale samenstelling. Maatwerk. Je hoeft zich niet eerst af te vragen of je wel bij LIOF moet zijn: je belt ons gewoon. Wij zoeken dan samen met jou naar de beste mix van instrumenten

Neem contact met ons op
INNOSOLIDS_HOME-1.JPG