Meer ondernemen met

Sectoren

Agrofood

Optimale productie, bewerking, verwerking, vermarkting en distributie van voedsel vereisen steeds meer toepassing van innovaties uit de industrie- en dienstensector. Het samengaan van al deze disciplines in met name Noord- en Midden-Limburg, met zijn uitgestrekte tuinkassen, biedt de nodige perspectieven voor Agrofood in onze regio.

Kansen

Limburg is sterk in primaire teelt, hoogwaardige productie en ketenbeheersing. De nabijheid van de Duitse markt en een sterke ontwikkeling in agrologistiek bieden nog volop kansen. De nabijheid van de universiteiten in Wageningen en Maastricht en de HAS in Venlo garandeert de inbreng van wetenschappelijke kennis nodig voor de inzet van innovatieve technologieën en processen. LIOF is nauw betrokken bij tal van programma's en projecten die deze ontwikkelingen in de Agrofood bevorderen.

Brightlands innovation community

Voor innovaties op het vlak van voeding telt Limburg de Greenport Venlo campus. Greenport Venlo is een van de vier campussen die samen opereren onder de noemer Brightlands.

Stimulering en financiering

LIOF werkt samen met Brightlands om MKB-ondernemers in Agro/Food te stimuleren. LIOF heeft bovendien drie fondsen die zij kan inzetten voor financiele ondersteuning: het LIOF Participatiefonds, het MKB Leningenfonds en het Limburg Business Development Fonds.

LimburgAgrofood

Om het concurrentievermogen van innovatieve MKB-ondernemingen in de Limburgse agrofoodsector structureel te versterken, speelt LIOF een hoofdrol in de uitvoering van het programma LimburgAgrofood. Naast subsidies, kennischeques en performance-adviezen voorziet het programma ook in veel actieve ondersteuning van concrete business-development.

 

Neem contact met ons op

Bij alles wat we doen is de vraag: kan LIOF hier meerwaarde brengen? Als het antwoord ja is, kun je op ons rekenen. Zetten wij onze kennis, ons uitgebreide netwerk en instrumenten voor kapitaalverstrekking in. Voor elke individuele ondernemer zijn eigen optimale samenstelling. Maatwerk. Je hoeft zich niet eerst af te vragen of u wel bij LIOF moet zijn: je belt ons gewoon. Wij zoeken dan samen met jou naar de beste mix van instrumenten

Neem contact met ons op
GREENPORT-1.jpg