Foreign investors Limburg
Why invest in limburg?

liof.com

LBDF
Ideeën worden bedrijven in Limburg

liof-lbdf.nl

MKB Leningenfonds
Co-financiert het MKB in Limburg

liof-mkblf.nl

MKB-Financieringspoort
De brug tussen ondernemers en financiers in Limburg

liof.nl

Limburg Logistiek
Versterkt de logistieke sector

liof-limburglogistiek.nl

LimburgMakers
Versterkt de maakindustrie

liof-limburgmakers.nl

Smart Logistic Centre Venlo
Your smart logistic connection to European business

smartlogisticscentrevenlo.com

LIOF ACTUEEL

21 mei, 2015

OOK neemt belang in SOIOS

Ondernemend Oranje Kapitaal investeert 1 miljoen euro in het Venlose bedrijf SOIOS. Met deze investering wordt de groei van SOIOS mogelijk gemaakt. De risicodragende kapitaalinjectie zal gebruikt worden voor het uitbreiden van de verkooporganisatie en het produceren van demonstratie voertuigen.

SOIOS is een innovatief bedrijf dat voertuigen op zonne-energie ontwikkelt en produceert. SOIOS werd in 2011 opgericht door NV Industriebank LIOF, VDL Participatie BV en Romainco BV. De SOIOS Solar SunShuttle is een elektrische, milieuvriendelijke wegtrein die rijdt op zonne-energie. Inmiddels zijn er een 25 tal van deze SunShuttles in Europa verkocht en ligt er een groot potentieel om deze SunShuttles te verkopen. Alleen al in de zuid Europese landen rijden meer dan 2500 toeristentreinen. SOIOS beschikt als enige producent over een op zonne-energie aangedreven wegtrein die meer dan honderd kilometer per dag kan rijden en hellingen nemen tot wel 15%. Hiermee beschikt SOIOS over een unieke concurrentie positie ten opzichte van de andere producenten van wegtreinen.
Met de VDL groep heeft SOIOS een intensieve samenwerking. De wegtreinen worden bij VDL Bus Venlo geassembleerd. Hierdoor beschikt SOIOS als jong bedrijf direct over de gevraagde kwaliteitseisen en wordt er een internationaal een kwalitatief en betrouwbaar product in de markt gezet.

OOK is een nieuwe participatiemaatschappij die als doel heeft innovatieve Nederlandse MKB-ondernemingen te helpen bij het realiseren van hun (groei) plannen. OOK is ontstaan vanuit het besef dat een krachtig en gezond MKB belangrijk is. Het risicodragend kapitaal en netwerk van OOK helpt ondernemingen bij het realiseren van hun plannen. De investeerders in OOK zijn grote Nederlandse ondernemingen, financiële instellingen, vermogende ondernemers en families. Behalve kapitaal zetten zij ook hun kennis, netwerk en ervaring in voor deze ondernemingen. Zo ontstaat een uniek, kapitaalkrachtig en waardevol netwerk dat op een positieve manier, structureel wil bijdragen aan de groei van het MKB en het ondernemersklimaat in Nederland.
De investering door OOK in SOIOS is de eerste investering die OOK realiseert in een innovatief MKB bedrijf.