LIOF ACTUEEL

7 augustus, 2018

Chinese Fintech gigant WeCash naar Brightlands Smart Services Campus

De Chinese financiële technologiegigant WeCash maakt zich op om naar West-Europa te komen.  Daniel Qin, partner en directeur van WeCash Europe, tekende daartoe vandaag een samenwerkings-overeenkomst met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

De technologiegigant is van plan om zijn geavanceerde fintech-innovaties, waarmee het de kredietwaardigheid van individuen met een hoge mate van nauwkeurigheid kan evalueren, naar Heerlen te brengen. Het bedrijf komt daartoe in eerste instantie met een kleine groep verkenners naar de Brightlands campus, die deel gaan uitmaken van het open innovatie ecosysteem van de campus. WeCash wil daar onder meer bekijken hoe het zijn micro-lening innovaties kan uitbreiden naar andere gebieden. Het gaat dan om financiële producten en tot nu toe nog niet ontdekte innovaties voor de West-Europese markt.

Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden om begin 2019 een R&D Facility op de Brightlands Smart Services Campus in te richten, waar het plek wil bieden aan 30 tot 50 kenniswerkers uit de Euregio. Voor de werving van deze specialisten doet het bedrijf een beroep op de Heerlense Campus.

Daniel Qin, Partner and CEO WeCash Europe: “Brightlands is the perfect organisation for us. Everytime I'm here, I've learned from their passion, organisation and as a corporation itself. Their passion really encourages me that this is the right place I'm looking for. Brightlands' strategy also matches our strategy, especially on fields like Big Data and Artificial Intelligence. We can already see the potential, not just in working with Brightlands but also the other companies that are vested here. We found the right partners to grow together.”

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus: “Wij zijn bijzonder trots op de komst van WeCash naar de campus. WeCash brengt niet alleen specifieke kennis en kunde op het gebied van nieuwe technologie. Zij hebben deze kennis weten om te zetten in een succesvol businessmodel. Dat wij als campus onderdeel mogen uitmaken van het innovatieproces van een dergelijke wereldspeler bevestigt onze autoriteit. Wij zien ernaar uit de specialisten van WeCash te verwelkomen in onze community en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. ” 

Joost van den Akker, Regionale minister van Economische Zaken en Kennisinfrastructuur: “De Provincie Limburg is verheugd met deze nieuwe vestiging op de Heerlense Brightlands-campus, met dank aan de inspanningen van de Campus organisatie en LIOF. Het is mooi om te zien dat de gezamenlijke acquisitie-aanpak om buitenlandse bedrijven in Limburg te laten vestigen, vruchten afwerpt. De versterking van de campus door deze Chinese partij onderstreept het gunstige vestigingsklimaat voor internationale ondernemingen. Op het gebied van handels- en investeringsbevordering krijgt China speciale aandacht van de Provincie.”

WeCash, dat nu voor 350 miljoen dollar door Chinese, Japanse en Amerikaanse durfkapitaalbedrijven is gefinancierd, transformeert de financieringservaring voor 3 miljard consumenten wereldwijd met technologie. Sinds 2014 maken meer dan 130 miljoen mensen gebruik van de diensten van WeCash. Het bedrijf biedt haar diensten aan in China, India, Indonesië, Brazilië en Vietnam.

Directeur Daniel Qin van WeCash Europa, die vanuit het Zwitserse Zug werkt, kwam vandaag naar Heerlen om de samenwerkingwerkingsovereenkomst persoonlijk te ondertekenen.

Ondertekening WeCash.jpg

Op de foto (voorgrond)

Marie Claire Defauwes, Manager Community Development Brightlands Smart Services Campus

Daniel Qin, partner en CEO of WeCash Europe

Op de foto, onder anderen (achtergrond)

Sjoerd Boomsma, LIOF (Limburg Development and Investment Company)

Martin de Beer, wethouder, City of Heerlen

Christopher Sparks, Entrepreneurship Development at the Brightlands Smart Services Campus