LIOF ACTUEEL

Uitzonderlijke relaties

Bakkersvak.gif

Als bakkerszoon ben ik opgegroeid in een echt ondernemersgezin. Van dichtbij en van dag tot dag meegemaakt hoe pa en ma de zaak runden. Beiden van het ‘niet-lullen-maar-poetsen’ type. Hard werken, waarbij werkweken van 60, 70, 80 uur geen uitzondering waren. Inkoop, planning, personeels(zaken), uitbreiding, verbouwing, acquisitie, verkoop. En dat allemaal verenigd in 2 personen. En naast al die taken werd ook nog ‘even’ een gezin gesticht. Op dat moment, als opgroeiend kind, de normaalste zaak van de wereld. Pas veel later, op het moment dat je zelf werk en privé probeert te combineren, vraag je je af hoe pa en ma dat in hemelsnaam allemaal voor elkaar hebben gekregen. Want ik heb zelf niet het idee dat ik door die gedrevenheid en passie voor de bakkerij ook maar iets te kort ben gekomen als kind. Inmiddels is de bakkerij, die mijn ouders hebben overgenomen van opa en oma, in handen van mijn broer met zijn vrouw.

Aan passie en gedrevenheid is ook bij de 3e generatie nog steeds geen enkel gebrek te bespeuren. Wanneer ik vol trots in de bakkerswinkel sta, tref ik daar regelmatig klanten aan die al bij mijn opa en oma en mijn ouders het brood en de vlaaien gingen halen. Die ‘business relaties’ hebben de bedrijfsopvolgingen, veranderingen in de tijd en bedrijfsvoering allemaal overleefd. Nog steeds voelen ze zich verbonden aan diezelfde bakker. Mooi toch!

Inmiddels rij ik al 2 jaar als business developer Industrie voor LIOF door de provincie en mag ik bij veel bedrijven in de, vaak traditionele, maakindustrie in de keuken kijken. En iedere keer weer sta ik versteld van het groot aantal prachtige bedrijven dat onze provincie rijk is. En net als ‘thuis’ is hier de passie voor het product en de klant vaak voelbaar.

Zo ook bij Vostermans uit Venlo. Een echt familiebedrijf waar inmiddels ook de 3e generatie van de familie op de deur klopt om langzaam de leiding over te nemen. LIOF had 30 jaar (!) lang een zakelijke relatie met Vostermans. Extreem lang en heel uitzonderlijk. Maar soms zijn de situatie en omstandigheden zo dat dergelijke relaties in stand gehouden worden.

Als medewerker van LIOF help ik ondernemers, groot en klein, met innoveren, samenwerken en investeren. Hiervoor kan ik namens LIOF kennis, een uitgebreid netwerk en instrumenten voor kapitaalverstrekking inzetten. Dat is ook gebeurd bij Vostermans. Verheugd was LIOF dan ook dat in juni 2017 de unieke mijlpaal gevierd kon worden. Een unieke periode met een passend eind, want de mijlpaal werd gevierd met een laatste aflossing. Kleine kinderen worden groot, de hand in de rug is niet meer nodig. Tijdens de periode van 30 jaar heeft LIOF Vostermans bijgestaan als aandeelhouder en (later als) financier. Een periode die voor Vostermans in het teken heeft gestaan van bedrijfsopvolging en groei.

Onder de gepassioneerde leiding van Henk Vostermans heeft het bedrijf ieder jaar zwarte cijfers ‘geschreven’, is het gegroeid van 125 naar 350 personeelsleden, is het geëxpandeerd naar onder andere Amerika en is het in omzet gegroeid van 10 naar bijna 70 miljoen euro. Al met al zeer indrukwekkende cijfers voor het Venlose bedrijf dat drijft op sterke R&D en hoogwaardige kwaliteit van haar eindproducten.

De cirkel is rond en LIOF is trots op de langlopende relatie die is onderhouden met Vostermans en die geleid heeft tot prachtige resultaten.

En ik, ik mocht aan de kant staan en genieten. Limburg is rijk aan prachtige bedrijven.

Rob Pijpers
business developer Industrie

Lees verder
Lees verder