Foreign investors Limburg
Why invest in limburg?

liof.com

LBDF
Ideeën worden bedrijven in Limburg

liof-lbdf.nl

MKB Leningenfonds
Co-financiert het MKB in Limburg

liof-mkblf.nl

MKB-Financieringspoort
De brug tussen ondernemers en financiers in Limburg

liof.nl

Limburg Logistiek
Versterkt de logistieke sector

liof-limburglogistiek.nl

LimburgMakers
Versterkt de maakindustrie

liof-limburgmakers.nl

Smart Logistic Centre Venlo
Your smart logistic connection to European business

smartlogisticscentrevenlo.com

LIOF ACTUEEL

28 juni, 2017

Vertical Farming en Smart Farming Conferentie

Nederland is het land waar de rest van de wereld naar kijkt als het gaat om Agri/Food. Door de jaren heen heeft Nederland hier een toppositie in verworven. Dit is onder andere te danken aan de grote diversiteit van het agri/food landschap, de veerkracht, de High Tech, de innovatiekracht en de Nederlandse handelsgeest.

Door de jaren zijn wij af en toe terrein aan het verliezen, maar winnen dat weer op een ander vlak terug. Ondanks de continue strijd met de concurrerende buitenlandse producten blijft Nederland nog steeds een speler in dit veld door de innovatiekracht die er is en mogelijk wordt gemaakt in ons land.

Door de urbanisatie en de steeds groter groeiende steden is de last-mile logistiek steeds meer onderdruk komen staan en de behoefte naar verse producten toegenomen. Waardoor de productie steeds dichter tegen het stedelijke gebied komt. Bestaande teeltsystemen worden uitgeprobeerd ook wel stads landbouw of urban farming genoemd, maar lossen de problemen niet op. De status van hobbyisme is langzaam voorbij. Op steeds meer plekken in de wereld ontstaan er professionele initiatieven, ook in Limburg.

Met de kennis van efficiënt produceren met behulp van steeds meer High Tech zoals sensoren, satelliet data, LED verlichting, drones, big data … wordt steeds meer mogelijk.

Zijn deze nieuwe ontwikkelingen trends die blijven of net zo snel weer verdwijnen? Oordeel zelf en kom naar de Vertical Farming Conferentie op 28 juni: https://www.verticalfarmingconference.com/ en de Smart Farming Conferentie op 29 juni: https://smartfarmingconference.com/

Voor meer informatie bij LIOF kunt u terecht bij Marcel Hendriks: marcel.hendriks@liof.nl