LIOF ACTUEEL

29 januari, 2019

RWTH Aken en Industrie 4.0: kansen voor de Limburgse ondernemer

Industrie 4.0 is de benaming voor de vierde industriële revolutie. Deze zogenaamde digitale transformatie biedt volop kansen voor u als ondernemer. Om deze digitale transformatie van bedrijven uit de logistieke sector en de maakindustrie te bevorderen wil LIOF ondernemers in Limburg kennis laten maken met de RWTH Aachen Campus.

De RWTH Aachen Campus houdt zich al vele jaren bezig met de trend van digitalisering (Industrie 4.0). Aangezien de RWTH Aachen Campus alle kennis van Industrie 4.0 van de diverse faculteiten heeft gebundeld in het Industrie 4.0 Maturity Center (I40MC), is LIOF een samenwerking gestart met dit center. Zij hebben onder andere een Roadmap-analyse ontwikkeld. Met deze analyse krijgt een bedrijf niet alleen inzicht in de huidige stand van zaken, maar met name ook een heel praktisch stappenplan om de volgende stap te kunnen zetten op het gebied van Industrie 4.0. Voor Limburgse MKB-bedrijven uit de maakindustrie en de logistiek sector (met > 25 Fte) zijn daarvoor vouchers beschikbaar, waardoor de kosten in plaats van euro 22.000 slechts euro 7.000 zijn.

Op 29 januari 2019 organiseren LIOF en Industrie 4.0 Maturity Center van de RWTH een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden van Industrie 4.0 en de wijze waarop wij u als ondernemer hierin kunnen begeleiden.

Meer informatie en aanmelden
MAAKINDUSTRIE_IAC_02_1.jpg