Meer ondernemen met

Interreg programma GIST

ecologische voetafdruk 2.jpg

Bent u actief in de maakindustrie waarbij continue innovatie en hoge mate van specialisatie centraal staan? En ziet u het verduurzamen van producten en productieprocessen als onderscheidende factor voor toekomstgerichte groei? Dan kan het Interreg programma ‘GIST’ u ondersteunen, ook financieel.

Onvoldoende innovaties om emissies te verlagen

De maakindustrie is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de broeikasgasemissies. Er worden op dit moment onvoldoende innovaties doorgevoerd om deze emissies te verlagen. Onbekendheid, hoge ontwikkelingskosten en het hoge risicoprofiel spelen hierbij een rol. Met behulp van het Interreg programma Growing Industries through a Sustainability Transition (GIST) wil de grensregio Nederland-Vlaanderen deze ecologische voetafdruk van de maakindustrie verkleinen. Je kunt hier gebruik van maken.

LIOF kan je helpen

LIOF helpt met het vinden van samenwerkingspartners of het juiste subsidie-instrument in deze Euregio. Ook bij het GIST programma kunnen wij u gericht informeren en verder helpen. Onze business developers kennen alle voorwaardes en procedures om u de beste begeleiding te geven tijdens het indienen van de subsidieaanvraag. Zodat u de samenwerkingspartner vindt of de subsidie ontvangt om uw innovatieve idee verder te ontwikkelen.

Over het programma GIST

Van 15 oktober tot 1 december 2018 kunnen projectvoorstellen worden ingediend rondom het thema circulaire economie. Er wordt gezocht naar projectvoorstellen die op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ economie. Dit betreft alle technologieën die in potentie kunnen bijdragen aan het opwekken, opslaan en/of het (slim) distribueren of hergebruiken van energie. Dit mag op zowel op industrieel- als op consumentenniveau.

Meer informatie

Bel Jorg van der Meij of Lisette Tilmans van LIOF, zij helpen je graag met het beantwoorden van jouw vragen.

Lisette Tilmans
E-mail/Skype: lisette.tilmans@liof.nl
T: +31 (06) 15 21 75 51

Jorg van der Meij
E-mail/Skype: jorg.vander.meij@liof.nl
T: +31 (06) 21 31 30 04

Postbus 1310, 6201 BH Maastricht/Wim Duisenbergplantsoen 27.