Meer ondernemen met

CrossRoads 2

SYN-ERGIE_logos_3.jpg-19aa07eb.png

Programma

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project richt zich op kmo's en mkb-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) met sterke, innovatieve en technisch haalbare ideeën met een grensoverschrijdende meerwaarde.

Stimuleren van innovatie

De kerntaak is het stimuleren van innovatie door:

  • het samenbrengen van bedrijven en het opzetten en begeleiden van Vlaams/Zuid-Nederlandse consortia die samen projecten opstarten;
  • het financieel ondersteunen van bedrijven bij hun haalbaarheidsstudie (uitgevoerd door een externe expert) met als doel het opzetten van een innovatietraject in een latere fase;
  • het financieel ondersteunen van clusters van bedrijven bij hun Vlaams/Zuid-Nederlandse innovatieproject;
  • het opvolgen van deze projecten en het proactief meedenken over vervolgstappen en valorisatie van de opgedane kennis.

Resultaten

Heel wat bedrijven grepen hun kans en dienden een projectaanvraag in voor CrossRoads2. Intussen zijn al vier openstellingen achter de rug. In totl reikte CrossRoads2 al een subsidie uit aan 66 projecten: 50 innovtieprojecten en 16 haalbaarheidsstudies. Uiteenlopende sectoren krijgen financiële steun: hightech systemen, chemie & materialen, agrofood, life sciences & health, cleantech, biobased economy, logistiek en maintenance.

De focus ligt op technologieën waarmee bedrijven kunnen inspelen op de groeiende internationale vraag naar slimme duurzame oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Contact

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor een subsidie? Dan kun je terecht bij de provinciale CrossRoads2 contactpersoon of bij LIOF.

Jouw contactpersoon namens LIOF:

Roland Bruynesteyn
E-mail: crossroads@liof.nl
+31 (06) 20 60 50 32

Arno Knoops
E-mail: crossroads@liof.nl
+31 (06) 42 77 20 30